Perdaems Landbouwtechniek
Ploegen en Eremurus planten!
Geplaatst op 31 maart 2011

We beginnen bij het begin, de dam. Zo zien we hier een DAF 1700 met enkele kuubskisten vol met de Eremurus planten.Even verderop dan ook de ploegcombinatie in zicht, dit een Deutz DX110 met een 3-scharige Niemeyer? ploeg.De Deutz DX110 mooi in beeld.Draaien en wentelen op het kopakker.En weer ploegen over het doodgespoten gras waarna gefreesde gras.Ook de plantcombinatie in zicht…Een Renault 781-4 met rotorkopeg en zelfbouw? planter/ pootmachine.Een werknemer boven op de planter die de planten/ wortelen van de Eremurus aanschuift.Een close- up van de Renault 781-4 met rotorkopeg.Niet zo’n hele hoge snelheid, doordat het planten secuur moet gebeuren.De Deutz DX110 inmiddels weer op de terugweg.De plant/ wortels, op het eerste gezicht lijkt het kuubskist met zaagsel.De Renault 781-4 van de andere kant gezien.Op het kopakker aan gekomen.Een Landini 7880 met Wifo hefmast/ kantelaar, die gereed staat om een kuubskist met Eremurus planten op te pakken.De kuubskist eenmaal in de hefmast, is het tijd om deze te storten in de planter.De Landini 7880 mooi in beeld.Weer een bunker met planten op de planter, en dus weer genoeg voor een volgende werkgang.De meeste pootmachines die we op Trekker Trekker.nl zagen plantte 2 óf 4 bedden, deze 3.Een met tot slot de freescombinatie in beeld, een Renault 106-54 met frees. Komen we dan hélaas aan een eind. Hou de site goed in de gaten voor méér!

Displaying 6 Comments
 1. jelle zegt:

  in welk jaars is dit toch niet nu

 2. bob zegt:

  dit is in september 2010

 3. Sjoerd zegt:

  Het is dat er staat dat het ‘Eremurus’ zijn, lijk net op een kuubskist met zaagsel en groenafval.Is het een plant waarvan de wortels worden geoogst ofzo? Of echt voor de bloemen?

 4. Manus zegt:

  Zeldzame serie foto’s Jeroen!!

  • Jeroen zegt:

   @ Manus Met dank aan Bob Karsten Manus! ;) @ Sjoerd Ben niet zo thuis in de bollen en planten teelt, maar dit is volgens mij puur voor de snij oogst, er komen lange stelen met bloemen van af, die ook wel ‘de Naald van Cleopatra’ worden genoemd…

Laat een reactie achter


Facebook